In feite is het de manier van leven die je leven minder stressvol en zinvoller zal maken.

Passies worden in gang gezet door onze zintuigen. 
Als je echt vrij wilt worden en wilt leren leven naar Gods wil, moet je leren de passies te beheersen, die het gevolg zijn van de manier waarop je op je zintuigen reageert. Je kunt bijvoorbeeld hunkeren naar bepaalde voedingsmiddelen. Als ze je worden onthouden, raak je verstoord en mogelijk zelfs boos. 
Bevrijding krijgen van deze voorkeuren en antipathieën is wat we bedoelen met het temmen van de passies. Als je dit kunt, krijg je de vrijheid om Gods wil te doen en anderen lief te hebben door minder gericht te zijn op je eigen verlangens.
Dit betekent niet dat je jezelf moet onthouden van lekker eten of entertainment. Alles wat God heeft geschapen is goed. 
Het betekent dat je moet genieten van wat nodig is voor je welzijn, maar ook moet afzien van toegeven aan alles wat gebaseerd is op je verlangen naar sensueel genot.

Je kunt de passies niet zomaar negeren. Je moet ze herkennen en ze vervolgens trainen om onder de controle van je ziel en geest te komen. Zo kun je leven op manieren die je gezondheid, veiligheid, of vrijheid van zondige neigingen zoals woede niet ondermijnen. 

Met ongetrainde passies is het alsof een span wilde paarden je wagen trekt. Je denkt dat je de menner bent, maar de paarden gaan waar ze willen. Deze wilde paarden zijn de ongetemde passies.
De uitdaging is om je passies te beteugelen en te trainen zodat ze je commando's zullen volgen, net zoals een getraind span paarden gehoorzaam is aan de commando's van de menner. 
Deze taak begint met te erkennen dat je vaak wordt beheerst door je voorkeuren en antipathieën.

Je bezoek aan de website is persoonlijk. Niets wordt opgeslagen of gedeeld