In feite is het de manier van leven die je leven minder stressvol en zinvoller zal maken.

Een andere oudvader uit de moderne tijd, Paisios, vertelt ons over enkele gevolgen van niet waakzaam zijn.

“Als onze ziel zorgeloos leeft zonder over haar gedachten te waken, zal ze zich bijgevolg vullen met vuile en sluwe gedachten.
Als gevolg hiervan beginnen mensen psychologische problemen te ontwikkelen die zich geleidelijk opstapelen... Sommige mensen, terwijl ze in deze situatie worden zijn beland en oog in oog komen te staan ​​met het probleem zelf, beseffen het niet en kunnen daarom aan hun geestelijke vader niet nederig hun val bekennen. 
In plaats daarvan zoeken ze naar een 'seculiere' oplossing en raadplegen ze een psychiater, die onvermijdelijk medicijnen zal voorschrijven... 

De enige oplossing is zich bewust te worden van het probleem en het te bekennen aan een geestelijke vader en dan nederig zijn advies op te volgen.
 
In onze dagen hebben mensen de controle over hun leven verloren en weten ze niet wat ze doen. 
De reden hiervoor is dat ze niet geleid willen worden; ze willen ongestoord leven, hun volgen eigen vrije wil, die uiteindelijk hun totale vernietiging zal brengen... 

Wanneer de mens zijn vrijheid en onafhankelijkheid gebruikt zonder rekening te houden met zijn menselijke zwakheid, wordt hij misleid; hij ervaart en interpreteert alles door zijn eigen logica te gebruiken.
In plaats van Gods genade beheerst menselijke logica zijn leven en zijn geest is in verwarring.
Dit is verschrikkelijk."

Heilige oudvader Paisios

Je bezoek aan de website is persoonlijk. Niets wordt opgeslagen of gedeeld