In feite is het de manier van leven die je leven minder stressvol en zinvoller zal maken.

Ondanks enige oppervlakkige gelijkenis is het Jezusgebed niet zoals een herhaald gebed in de boeddhistische, hindoeïstische of andere tradities.

Het is een gebed tot Jezus Christus om Hem te eren als Heer en als Christus. Het is een gebed dat om genade vraagt.
Andere tradities kunnen een vredig gevoel geven, maar brengen ons niet in de tegenwoordigheid van onze Heer Jezus Christus.

In het boeddhisme is het gebruikelijk om constant een mantra te herhalen, zoals 'Om mani padme hum'. Het doel van het boeddhisme is om jezelf te bevrijden van alle lijden en om te bereiken wat de Boeddha "Nirvana" of de perfecte gemoedsrust noemde.
Deze gemoedsrust wordt bereikt door verschillende meditatietechnieken. De Boeddha onderwees nooit over enige vorm van God. Velen beoefenen deze vorm van meditatie om rust in hun leven te krijgen.

Het soefisme is een tak van de islam die ook vormen van meditatie toepast. Soefi-geleerden omschrijven het soefisme als "een wetenschap die tot doel heeft het hart te herstellen en het af te wenden van alles behalve God." In meditatie streven ze naar een bewustzijn van hun eenheid met het universum, in de overtuiging dat ze daardoor diepgaande waarheden kunnen bereiken die in ons aanwezig zijn, maar vaak verborgen blijven.

Ze geloven niet dat Jezus God is, maar zien Hem alleen als een profeet.

In het hindoeïsme is het belangrijkste doel bevrijding te krijgen van de cyclus van reïncarnatie veroorzaakt door karma – de gevolgen van daden uit het verleden, in dit of in vorige levens. Dit wordt bereikt door meditatietechnieken.

Veel van deze benaderingen zijn door onze moderne cultuur aangepast om te dienen als middel tot ontspanning of manieren om de stress van ons overactieve leven te verminderen. Ze vormen de basis van de spirituele beweging 'New Age'.
Ze worden onderwezen zonder enig specifiek doel van bekering, noch het doel om de wil van God te doen, noch om vereniging met Christus te zoeken

Je bezoek aan de website is persoonlijk. Niets wordt opgeslagen of gedeeld